Veel gestelde vragen

Ik wil een sticker van een logo, kan dat?

Niet altijd. Diverse merken willen simpelweg niet dat bedrijven stickers maken waarop hun logo staat. Sterker nog, je krijgt er zelfs een boete voor van 450 euro.

Maar.... er is een heel eenvoudige oplossing. 
De meeste merken doen totaal niet moeilijk als je ze eerst even een email stuurt waarom jij een sticker wenst van hun logo. Dan krijg je zo toestemming en wij kunnen met die toestemming zo ongeveer alles voor je maken.

De stickers die ik heb ontvangen zijn niet precies dezelfde kleur als op de site?

Dat is mogelijk. De kleuren op een monitor worden altijd net iets anders weergegeven dan de werkelijkheid. Daarom is het zo dat de weergegeven kleuren op deze website altijd bij benadering zijn. Er kan een tint verschil optreden.

Hoe zit het met stickers die niet op de site staan?

Uiteraard hebben wij niet onze complete collectie stickers op de website staan.
Mocht je een sticker zoeken die niet op onze site staat, stuur ons dan een mailtje. De kans is namelijk groot dat wij deze sticker wel kunnen maken.

Kunnen jullie ook stickers drukken van een foto of een jpg bestand?

Jazeker! 
Maar dan alleen maar in fullcolor. Hiervoor gelden wel speciale eisen. Neem hiervoor contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Eigen ontwerp aanleveren?

Kun je bij reclamecentrum Stickermaster een eigen ontwerp aanleveren
Wij kunnen 2 soorten stickers maken. Fullcolor drukwerk, en solide (erg lang houdbare) gesneden stickers in 1 egale kleur.

Ontwerp eisen voor gesneden stickers: 
Hiervoor kunnen alleen maar overweg met vectorbestanden. En dan kunnen we ook nog alleen maar stickers maken als het ontwerp 1 egale kleur heeft. Deze bestanden kunnen als volgt worden aangeleverd indien ze NIET zijn voorzien van een fotoafbeelding of kleurverlopen:

bestandsformaten: *.cdr, *.eps of *.ai als lijncontour illustr.9 
letterfonts ook omzetten naar contouren 
Deze vector bestanden blijven scherp bij elke vergroting en bevatten geen pixels. Wij kunnen niet overweg met Word bestanden, bestanden gemaakt met Photoshop, Paintshop Pro, Paint, Autocad, enz.
Ook kunnen wij (voor gesneden stickers) niet overweg met jpg, jpeg, gif of png bestanden.

Uploaden

Ontwerp eisen voor fullcolor stickers:

Daarvoor hebben wij een afbeelding nodig van minimaal 150dpi (minder wil zeggen dat de kwaliteit ook minder zal worden).
De afbeelding dient al in de juiste maat aangeleverd te worden. Dus wens je een sticker van 20cm, dan dient het plaatje dus ook 20cm groot te zijn, en de dpi op 150 te staan. 
Dan kunnen wij overweg met Photoshop, Coreldraw, jpg, ai, eps, png, pdf. GEEN word bestanden. Wens je ook nog je fullcolor uitgesneden te hebben, kun je door middel van een magenta haarlijn aangeven waar de snijlijn hoort te komen. 
Onze machines volgen die lijn dan PRECIES zodat daar de sticker gesneden wordt.

stickermaster pds

 

Wat is een muursticker?

Een muursticker is bepaald (beeld-)motief bestaand uit zelfklevend folie. Dit motief kan je snel en eenvoudig op je eigen wand plakken, om zo je eigen huis te verfraaien en je eigen vier wanden een bepaalde individualiteit te geven.

Houd ook de muursticker op latex verf / latex wallpaper?

Jammer genoeg zijn de ervaringen voor een groot deel negatief.

Blijven de muurstickers ook op structuurbehang vastzitten?

Wij produceren de muurstickers uit speciale muursticker-folie, die ook geschikt is voor structuurbehang. Bij het aandrukken aanvullend op de rakel de handen gebruiken om de tattoo beter aan de ruwe structuur aan te passen.

Kan ik jullie muurstickers ook op gladde vlakken zoals vensters, deuren, kachels of planken plakken?

Natuurlijk blijven onze muurstickers bijzonder goed op gladde vlakken vastzitten. Let er bij gladde vlakken extra op dat er zich geen luchtbellen vormen, omdat deze op gladde vlakken moeilijk te verwijderen zijn. Dat geldt ook voor alle grote stickers. U kunt een speciale takel mee bestellen.

Waar moet ik bijzonder op letten bij het opplakken?

Het belangrijkste is een absoluut schone ondergrond. Wanneer de wand stoffig of krijtachtig is, dan is het duidelijk dat de meeste klevers al door de vervuiling gebonden worden en de sticker niet vast blijft zitten.

Bij grote stickers is het belangrijk, dat je hulp haalt, met twee gaat alles veel makkelijker en veiliger.

Mocht een detail eens niet direct van de folie loskomen, ga dan een stuk terug, nogmaals stevig met de rakel aandrukken en de transferfolie langzaam in een scherpe hoek lostrekken. Maar ook bij grotere vlakken, die makkelijk aan te brengen zijn, altijd het complete vlak stevig met de rakel aandrukken, indien mogelijk van binnen naar buiten

Kan ik de wandtattoos probleemloos weer verwijderen?

In principe ja, de folie is er speciaal voor geproduceerd om zonder problemen verwijderd te worden. Wij kennen echter natuurlijk jouw wand niet. Veel behang is zo oud dat ze al door een nieuwe laag verf van de muur vallen, daarom kunnen wij het zonder problemen verwijderen niet in ieder geval garanderen.

Wat is het verschil tussen gewone en gespiegelde stickers?

Gespiegelde stickers kunt u aan de binnenkant van het raam plakken of andere soorten doorzichtige oppervlakken. De gespiegelde sticker ziet er dan uit als een normale sticker als u het vanuit de andere kant bekijkt. Dit is bijvoorbeeld handig voor raamstickers op een hoge verdieping die niet via de buitenkant geplakt kunnen worden. 

niet gespiegeldgespiegeld

Wat is de maximale grootte van jullie muursticker?

De maximale grootte is 150 cm hoog bij bijna willekeurige breedte. In vele gevallen kan de muursticker gedeeld worden, zodat nog grotere tattoos mogelijk zijn. Gewoon navragen wanneer je een XXL tattoo wilt.

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

De prijzen zijn standaard inclusief BTW.

Welke betaalmethoden biedt stickermaster.nl?

Wij bieden u de gangbare betalingsmethoden: de automatische vooruitbetaling, PayPal en creditcardbetaling

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De sticker wordt altijd binnen 4 werkdagen verzonden tenzij er voor de spoed optie is gekozen.

Stickermaster levertijd